FAMILIEBARNEHAGENS MÅL

Familiebarnehagens mål

Overordnet mål :

Sosial kompetanse

Barnehagen skal være et trygt og stimulerende oppholdssted for barna. Barnehagen skal utvikle det enkelte barns personlighet, hjelpe barna og utvikle en god selvfølelse, toleranse,omsorg for andre barn og gi barna selvutfoldelse.

Med rammeplanen og lov om barnehager som utgangspunkt, er barnehagens mål å skape trygghet.

Trygghet er med på å danne grunnlaget for barns utvikling i barnehagen. Trygghet gir barn selvfølelse og tilhørighet til omgivelsene rundt seg.

Vi ønsker å oppnå målet ved å:

* Gi barna omsorg og forståelse fra de voksne.

*Gi barna god tid, trøst, ros og oppmuntring.

*Ha en fast dagsrytme som barna kjenner, og som fungerer best mulig for alle barna i gruppen.

*Stille realistiske krav til barna etter modenhet og alder.

Å lære sosial kompetanse vil si å lære sosiale ferdigheter samtidig som man må ha kunnskap om når og hvordan de brukes. De sosiale ferdighetene kan beskrives som byggesteinene i den sosiale kompetansen. I Rammeplanen for barnehager fremholdes den sosiale kompetansen som et sentralt utviklings- og læringsområde for barn under skolepliktig alder. Sosial kompetanse kan enkelt beskrives som å mestre samspill med andre. Denne kompetansen uttrykkes og tilegnes av barn i samspill med hverandre og med voksne. Barn skal kunne ta initiativ til å utvikle vennskap med andre, ta hensyn, kunne leve seg inn i andres situasjon og vise medfølelse.

Gjennom lek fremmes barnets utvikling på alle områder- intellektuelt, språklig, fysisk, sosialt og emosjonelt. Leken er med på å utvikle og styrke barnets identitet og selvfølelse. For at barna skal ha gode lekevilkår er det viktig at de voksne har respekt for barnas lek. Barna må også få tilstrekkelig med tid og plass til at den gode leken kan få utvikle seg.

Barna skal få medvirke sin egen hverdag og bli hørt under lek og andre aktiviteter, samt ha ulike leker tilgjengelig. Barns medvirkning er ikke det samme som å la barna bestemme og  få viljen sin, men at de skal få delta, bli lyttet til og gjennom det ha innvirkning på barnehagehverdagen.

Barns behov skal prioriteres og møtes både i øyeblikket og i barnehagens planer. Voksne skal være til stede der ting skjer, skjerme lek, igangsette lek, kunne være observante og kunne forutse situasjoner der barn har behov for veiledning og hjelp.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.09 | 12:03

Vil på det varmeste anbefale denne barnehagen. Vi har en datter som går i bhg der. Bente og Marianne er to engasjerte damer, som genuint bryr seg om barna.

...
26.08 | 16:35

We love you guys!! both of you (Bente and Marianne) are such good people with so much positive energy. My daughter enjoys herself and feels safe with you.

...
20.01 | 09:54

Beklager, men jeg ser at siden som heter "Kontakt oss" ligger innunder Gjestebok. Der er både e-post og telefonnr. Jeg skal endre dette med en gang

...
14.12 | 23:43

Hei, hvor finner jeg mail adressen og telefon nummeret deres her? Mvh Kjell

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE